Závodní tenis na Štěpánce - 2018

16. 4. 2018

Závodní tenis na Štěpánce

Zima se s námi rozloučila a začíná období letní tenisové sezóny. Na kurtech LTC Mladá Boleslav se finišuje s posledními přípravami a nic nebrání tomu, že se mohou hráči spolu s trenéry začít připravovat na letošní soutěže družstev, které budou zahájeny poslední dubnovou sobotu a neděli. Své první zápasy odehrají na domácích kurtech v sobotu 28.4. družstvo dospělých A (II.liga C) a družstvo staršího žactva B (II.třída B) , v neděli 29.4. budou odehrány zápasy družstva dorostu A (I.třída B) a mladšího žactva A (liga mladšího žactva).

Hlavními oporami družstva dospělých A, hrajícího II.ligu jsou z domácích hráčů Michal Svoboda a Michal Slavík, na hostování byl pozván odchovanec klubu z řad dorostenců Jan Semerák (TK Neridé) a z domácích dorostenců tým doplní Dan Makovička, Petr Maštálka a Petr Koukal. Tři posledně jmenovaní budou zároveň alternovat podle potřeb do  družstva dospělých B, které hraje I. třídu krajského přeboru. Reprezentantkami něžného pohlaví jsou Lenka Brůchová a Eva Válková, která se vrací na kurty po mateřské dovolené. Další velkou posilou je  česká reprezentantka své věkové kategorie  a odchovankyně klubu Tereza Vajsejtlová (I. ČLTK Praha).

Mezi začínajícími tenisty budou v kategorii mladšího žactva hlavními tahouny A družstva,hrajícího nejvyšší ligovou soutěž, Matěj Volf a Filip Váňa, dále tým posílí hostující Adam Burian (TK Benátky), dívky budou reprezentovat Aneta Gabrielová a Valentina Vachková.

Kurty na Štěpánce budou také dějištěm několika turnajů spadajících do kategorií jednotlivců. Bezesporu divácky nejatraktivnějším je každoročně turnaj dospělých kategorie A, který je zařazen do série turnajů Optim Tour. Letošní mladoboleslavský ročník bude odehrán ve dnech 24.8. – 28.8. a zůčastní se ho, jako každý rok, i plno hráčů, kterí jsou zařazeni jak na juniorských tak i seniorských světových žebříččích.

Podrobnější informace o utkáních a soupiskách naleznete na stránkách ČTS nebo LTC MB.

http://www.cztenis.cz/

http://www.mbtenis.cz/2018/

 

za LTC Mladá Boleslav

Jiří Vajsejtl