Úspěchy tenistů LTC v září - 2015

4. 10. 2015

V těchto dnech končí letní tenisová sezona a v uplynulých týdnech se proběhlo několik významných akcí na dvorcích LTC Mladá Boleslav i na dalších kurtech v rámci našeho okresu.

Družstvo A dospělých se utkalo ve dvou dramatických utkáních o udržení ve II. Lize tenisových smíšených družstev a po napínavém boji dokázalo zvítězit v Mělníku a udržet tak na okrese druhou nejvyšší pravidelně se konající soutěž družstev dospělých.

Na okrese proběhlo i několik turnajů mládeže a dětí. Zajímavého úspěchu dosáhl v kategorii starších žáků Daniel Makovička, který vyhrál dvouhru na turnaji v Benátkách nad Jizerou, když ve finále porazil hráče z I.ČLTK Vu Hung Cuonga a ve čtyřhře skončil těsně na druhém místě. Turnaj mladších žákyň na kurtech LTC MB s převahou vyhrála Veronika Šprojcarová, která je příslibem do příštího roku v kategorii staršího žactva. V kategorii nejmladších tenisových nadějí – babytenisu si vedla velmi dobře na přípravných turnajích Ellen Kultová.

Velmi dobře zakončila letní sezonu nejúspěšnější hráčka okresu i kraje Tereza Vajsejtlová a připsala si v průběhu srpna a září nejvyšší umístění na špičkových domácích, ale zejména zahraničních turnajích jak ve své kategorii do 14 let, tak i v kategorii vyšší - do 16 let.