Optim Tour - 2016 - II

24. 8. 2016

OPTIM TOUR 2016: Vítězství z Mladé Boleslavi pro Fraňka a Polanskou

Zbytečnou kvalifikací díky pozdním odhláškám bylo v pátek zahájeno „áčko“ v Mladé Boleslavi. Navzdory tomu plné startovní pole hlavní soutěže nabídlo spoustu zajímavých a vyrovnaných duelů.

Soutěž mužů nakonec vyhrál největší favorit Michal Franěk a zde již potřetí za sebou. Letos však měl zejména ve finále namále. Antonín Bolardt odehrál skvělý první set a ve druhém se málem dostal do vedení 4:2. Nakonec další sety prohrál shodně jen těsně 4:6.

Finále žen, které se hrálo díky nepřízni počasí až v úterý a nemělo jasnou favoritku nakonec vyhrála mladá hráčka z Plzně – Tereza Polanská až ve třetím setu, který však nezačala dobře. Pak však zlepšeným výkonem dokázala vybojovat první titul na Optim Tour a po setech 6:2,3:6,6:1 porazila Adélu Jarošovou.

Místní diváci hodně fandili domácí starší žákyni Tereze Vajsejtlové a i jinak byla atmosféra tohoto turnaje hodná dvanáctileté tradici během které se tento turnaj pořádá.

V současné chvíli je ještě známo , že mužský debl vyhrál Petr Nouza s Davidem Škochem a vítězkami v ženském deblu jsou  Hana Kvapilová a Dagmar Dudláková.Pro závěrečné MASTERS jsou tedy známá všechna jména dvanácti vítězů a vítězek jednotlivých turnajů i dalších nejlepších dle žebříčků Optim Tour.Jaká však bude konečná sestava hráčů a hráček pro tento turnaj si budeme muset ještě počkat do poloviny září.

Podrobnější info, především pak konečné žebříčky 2016 naleznete na http://www.optimtour.cz/

 

Za LTC MB Pavel Vondráček 

Za OPTIM TOUR Pavel Zlatohlávek