Úspěchy tenistů LTC v polovině sezony 2014

18. 7. 2014

V minulém týdnu skončily mistrovské soutěže družstev mládeže a dospělých a zejména v soutěžích dospělých si hráči LTC Mladá Boleslav vedli velmi dobře.

Tým LTC MB A reprezentoval ve středočeské divizi a obsadil velmi těsně celkové druhé místo za vítěznými Měchenicemi. Družstvo ve složení Milan a Jan Herdovi, Vojtěch Krinvald, Ladislav Erben, Dominik Slavík, Eva Válková, Nikola Kovačíková a Kateřina Křížová skončilo o bod druhé a stále ještě je šance na postup do celostátní druhé ligy.

I druhé místo družstva mladších žáků je úspěchem a příslibem do příští sezony.

Ostatní družstva se umístila ve středu svých tabulek, ztratili jsme pouze podle očekávání nejvyšší soutěž dorostu, dlouhodobě nám chybí odchovanci v této kategorii.

Kompletní výsledky najdete na cztenis.cz v jednotlivých kategoriích družstev.

 Jednotlivci

První polovina sezony je tradičně věnována mistrovským soutěžím družstev, nicméně hrají se oblastní přebory a v závěru je na pořadu Mistrovství republiky dospělých Rieter Cup.

V oblastních přeborech středočeského kraje potvrdila dobrou formu Tereza Vajsejtlová účastí ve finále dvouhry i čtyřhry a postupem na Mistrovství republiky mladšího žactva.

Na krajských přeborech středočeského kraje starších žákyň v Neratovicích – vybojovaly Vajsejtlová Klára a Vajsejtlová Tereza 1.misto.

Další velmi významných úspěchů dosáhly naše hráčky v kategorii dospělých. Eva Válková vyhrála s přehledem oblastní přebor a na MR ČR se probojovala ve dvouhře i čtyřhře do semifinále. To je významný úspěch této hráčky v celé její dosavadní tenisové kariéře.

Další hráčka LTC Mladá Boleslav Lenka Brůchová se probojovala do druhého kola ale tam jí los přisoudil pozdější vítězku Skočdopolovou-Zálabskou, která bohužel zastavila postup naší hráčky.

Podrobné výsledky a fotografie na http://www.rietercup.cz/index.php/fotogalerie 

Poslední červnový týden se konal v Liberci 13.ročník Českých akademických her. Lenka Brůchová našla přemožitelku až ve finále, když podlehla  Karolíně Čechové 5:7, 5:7.  Gratulujeme

za LTC MB Pavel Vondráček