Přebory Středočeského kraje staršího žactva - 2015

Úspěchy tenistů na oblastních přeborech

V uplynulém víkendu se konaly oblastní přebory Středočeského kraje v kategoriích staršího žactva a dospělých. V ženské části obou kategorií ovládly turnaje hráčky LTC Mladá Boleslav a staly se přebornicemi Středočeského kraje.

Kurty LTC v lesoparku Štěpánka hostily oblastní přebor starších žákyň. Domácí tenisová naděje Tereza Vajsejtlová prošla turnajem bez ztráty setu, výrazně porazila všechny své o rok starší soupeřky a získala titul přebornice kraje ve dvouhře i ve čtyřhře. Zajistila si tak účast na Mistrovství České republiky ve Frýdlantu nad Ostravicí na přelomu července a srpna. I další hráčky LTC si vedly dobře, Veronika Šprojcarová a Zuzana Řezáčová prošly vítězně prvním kolem a zajistily si tak důležité body do celostátního žebříčku.

 V nedalekém Českém Brodě se probojovala do finále dvouhry hráčka LTC Mladá Boleslav Lenka Brůchová a v napínavém utkání těsně podlehla Radce Baštářové z oddílu PB Tisk Bohutín. Se svojí finálovou soupeřkou pak společně zvítězily v soutěži čtyřher. LTC Mladá Boleslav tak může slavit 3 tituly přebornice Středočeského kraje.

Výsledky oblastních přeborů:

starší žákyně dvouhra finále – Vajsejtlová (LTC MB) – Bedrnová (TK Neridé)  6:2, 6:0 ;  čtyřhra finále Vajsejtlová, Hlaváčová (TK Neridé) – Michálková (TK Benešov), Fantová (TK Neridé) 6:3, 6:0

ženy dvouhra finále – Baštářová – Brůchová 6:1, 1:6, 6:3; čtyřhra finále Brůchová, Baštářová – Pulchartová, Malíková 6:2, 4:6, 1:0.

 

Galerie